Парафія св. Димитрія Солунського с. Лісна Велесниця

Проповідь на Шлюбі




«Шукай, отже, собі тепер, дитино, вірного приятеля... щоб пішов з тобою в дорогу...» (Тов. 5,3).

Дорогі молодята! Ви сьогодні, стоячи у Божому Храмі, розпочинає­те свою життєву дорогу подружнього життя і, очевидно, свідомо розум­ієте, що ця дорога не завжди є легкою. Тож не дивно, що дуже часто ми шукаємо за дороговказами, які вказували б нам вірну дорогу. На велике щастя, ми, християни, маємо духовні дороговкази.

Дуже часто при дорогах, на роздоріжжях бачимо Хрести і каплиці. Власне, вони нагадують нам, що ми ніколи не є самотніми на цій землі.

Дорога, витоптана ногами мандрівників, на противагу чотирьох стін власного будинку, у якійсь мірі є небезпечною, бо не знаємо, що може для нас принести кожний наступний крок. Як придорожні каплиці закликають мандрівників, які розпочинають нову дорогу, звернутися до Бога - так і сьогоднішній ваш прихід до святої Церкви, дорогі молодята, є вашим проханням, щоб наш Творець і Отець супроводжував вас у дорозі, яка для вас є чимось новим і невідкритим.

Ми, християни, є свідомі того, що коли людина довірить Богу своє життя, а, отже, і свою любов, то ніяка ворожа сила не переможе цього.

Тож молімося сьогодні Богові: «Хай благословить Тебе, Господи, цілий світ, і наші діти, яких Ти пошлеш у подарунок нам, також будуть благословляти Тебе. Дай нам ласку, щоб ми їх виховали так, щоб вони Тебе любили, як батьки наші, щоби про Тебе пам'ятали і голосили ім'я Твоє світові, в якому їм доведеться прожи­вати. І дай нам, Боже, сили, щоб їх виховати добрими християнами, добрими і мудрими людьми».

І молімося, щоби Господь дав вам таку силу, щоби ви ніколи не зробили нічого, що було би запереченням присяги, яку ви склали сьогодні одне одному. Яка засвідчує, що можна когось люби­ти протягом усього свого життя, що можна бути вірним одній і тій же особі до самої старості.

Прошу вас сьогодні: намагайтеся зі всіх сил, щоби ваша взаємна любов долала всі перешкоди і непорозуміння, бо вони обов'язково будуть. Інакше не буває. Ви сьогодні вирушаєте у невідому далеку доро­гу. Тільки разом ви зможете прийти до найбільшої, найпрекраснішої мети людського життя — до спасіння.

Бажаю вам Неба і святого, теплого і безпечного дому. Будьте Бо­жою родиною. Світ потребує сьогодні таких родин. Проживайте у щасті і здоров'ї на многі і благі літа!Амінь.



Создан 28 фев 2013



cerkva.if.ua Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату